Potrivit sursei citate, hotărârea prin care nu vor mai fi pedepsite de lege persoanele care consumă etnobotanice ar putea duce la închiderea a zeci de dosare, dar şi la o creştere alarmantă a numărului de consumatori.

Dezavantajul este că nu vom mai putea ajunge la dealeri, pentru că în mod firesc de la consumatori noi urmărim dealerii pentru a-i prinde. Nu vom avea temei legal să confiscăm astfel de substanţe pentru că astăzi Poliţia, sau Parchetul, când surprinde tânărul consumând are posibilitatea sa confişte acele substanţe”, a declarat pentru Digi24, judecătorul Cristi Danileţ.

De la începutul acestui an și până în prezent, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași au fost internate 87 de persoane care au consumat etnobotanice, numărul lor fiind în creștere.

Conform specialiștilor de la Socola, etnobotanicele produc dependență severă începând de la primele doze.

Tot în acest an, la Galați, 104 tineri au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice sau cannabis, 28 de consumatori de substanţe interzise fiind înregistraţi în planul de asistenţă al Centrului Antidrog.

Segmentul de vârstă care este cel mai expus de consumul de substanţe interzise este 17-36 de ani, vârstă care este valabilă atât pentru consumatorii aflaţi în implementarea planului individual de asistenţă la nivelul Centrului Antidrog Galaţi, cât pentru cei care au fost inregistraţi la nivelul Unităţilor de Primiri Urgenţe Galaţi”, a declarat pentru Digi24, directorul Centrului Antidrog Galaţi, Angela Ena.

Medicii atrag atenția că etnobotanicele au efecte grave asupra sănătății consumatorilor, afectându-le sistemul nervos, coordonarea motrică și senzorială, dar și inducându-le o stare de inconștiență.

 

(Visited 132 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.