Consilierii PNL l-au acuzat pe Făgădău că nu le-au fost oferite răspunsurile solicitate în urmă cu mai bine de 30 de zile, în ceea ce privește atribuțiile celor doi viceprimari ai Constanței, dar și de lipsă de transparență în luarea deciziilor.

Este binecunoscut faptul că primarul Constanței, Decebal Făgădău, nu are absolut niciun respect pentru locuitorii orașului pe care crede că îl păstorește. Vedem asta în fiecare zi atât în atitudinea arogantă afișată la evenimentele de tip comunist pe care le organizează, cât și în relația cu oamenii cărora le-a promis câte în lună și în stele în campania electorală.

Chiar dacă la paradele marca PCR primarul se poziționează în fruntea manifestanților, în restul timpului acesta se ascunde în biroul său de la „Casa albă” sau își găsește drum, în interes de serviciu, bineînțeles, în afara țării. În plus, primarul nu își ascunde doar propria persoană prin cotloanele palatului administrative, ci și deciziile pe care le ia în aparatul pe care cu onor îl conduce.

A trecut mai bine de o lună de când PNL Constanța a solicitat primarului Constanței, în baza legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, să comunice în scris care sunt atribuţiile expres delegate fiecăruia dintre cei doi viceprimari ai Constanţei, Costin Răsăuţeanu, respectiv Dumitru Babu.

Chiar și în condițiile în care activitatea celor doi viceprimari este atât de laborioasă încât funcționarilor Primăriei le-ar trebui zile întregi să le pună pe hârtie și chiar dacă documentul ar fi fost pus la poștă în Barcelona, acolo unde primarului îi place să își petreacă vacanța, tot ar fi ajuns în timpul prevăzut de lege la noi”, au transmis liberalii printr-un comunicat.

Consilierii PNL și-au susținut punctul de vedere și în cadrul ședinței protestând printr-un un val de abțineri la trecerea în revistă a proiectelor de pe ordinea de zi.

Gestul liberalilor a avut urmări, întrucât, din cele 64 de proiecte supuse votului astăzi, numai 38 dintre ele au fost aprobate.

Micul protest PNL nu i-a picat bine primarului Constanței, Decebal Făgădău, mai ales pentru că, spune el, nu a înțeles ce i-a daterminat pe liberali să procedeze astfel. Făgădău susține că multe dintre proiectele care nu au primit vot favorabil astăzi, vor fi ulterior reluate și acuză liberalii că au intrat în campanie electorală.

Grupul PNL sau o parte din PNL s-a abținut la toate proiectele invocând nu știu, că n-au primit un răspuns, că au făcut o scrisoare și n-au primit un răspuns… ceva de genul acesta. Îmi este greu să înțeleg ce legătură are calitatea de consilier local, ce legătură are calitate de reprezentant al comunității cu primirea sau neprimirea unui răspuns.

Prin această abținere, care sper să fie urmată și de o abținere în momentul în care își ridică indemnizațiile de consilieri locali, au trecut doar 38 de proiecte, iar pe unele le voi relua în ședințele viitoare. Sper ca cei din PNL să poată explica de ce nu este actualizat inventarul patrimoniului municipiului, de ce unii revoluționari au locuri de veci, iar alții, cum sunt cei care se aflau pe ordinea de zi de astăzi, nu vor primi așa ceva.

De asemenea, am putea să nu mai scăpăm niciodată de litigiul cu Fin.Co.Ge.Ro pentru că aleșii liberali au refuzat să voteze o simplă regularizare. Înțeleg că PNL a intrat în campanie electorală, de unde și acest limbaj dual. Pe de-o parte, ei vorbesc despre dezvoltare, pe de alta blochează orașul prin faptul că refuză să voteze. Consider că este o lipsă totală de asumare”, a declarat Făgădău după ședinața de Consiliu Local.

Totodată, Făgădău a criticat campania „Orașul poartă semnătura ta” lansată azi de PNL, campanie care ar putea aduce beneficii reale cetățenilor orașului, întrucât le oferă posibilitatea să-și exprime nemulțumirile, dar și să-și expună ideile pentru a contribui la dezvoltarea orașului, într-un mod cât se poate de simplu și accesibil.

Normal că așteaptă ceva de la cetățeni, măcar cetățenii să scrie niște proiecte să aibă și ei ce iniția că deocamdată au inițiat zero proiecte și nu e o surpriză pentru mine că au această capacitate uimitoare de a vorbi despre dezvoltare atâta timp cât ei blochează tot. Acest limbaj dublu îmi arată că pun interesul politic în fața interesului cetățeanului. Sper ca domnii consilieri să vină cu aceste proiecte, vor avea ocazia să o facă atunci când vom dezbate Planul Urbanistic General (PUG)”, a spus primarul Constaței, Decebal Făgădău.

Întrebat de jurnaliști când anume va fi finalizat noul PUG, Făgădău nu a oferit o dată exactă, eumerând etapele care trebuie urmate pentru realizarea lui, cu mențiunea că vechiul PUG va fi din nou prelungit, până la finalizarea celui nou.

Direcția de Ubanism împreună cu experții Băncii Mondiale au elabrat caietul de sarcini pentru elaborarea PUG. Caietul de sarcini va fi trimis spre validare și așteptăm termenele de depunere a ofertelor, după aceea intrăm în logica oricărei achiziții publice. Vechiul PUG va fi prelungit până la realizarea noului PUG. E bine că totuși din 1999 până astăzi au conștientizat că este nevoie de un nou PUG, sper să-l și voteze, nu să se abțină”, a încheiat edilul ironic.

 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.