Potrivit sursei citate, anunțul a fost făcut astăzi, 8 septembrie, în cadrul școlii de vară a Tineretului National Liberal (TNL) care se desfășoară în stațiunea Saturn, Orban precizând că rectificarea a avut un parcurs ilegal, nerespectând procedurile de depunere.

Este o rectificare care s-a făcut ilegal, împotriva Constituţiei, nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Apărare a Ţării, nu au avut avizul Consiliului legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere în dezbatere a proiectului ordonanţei, nu reflectă realitatea economică şi realitatea bugetară din România. Depunem marţi, deja o avem pregătită, sesizarea către Avocatul Poporului, în care îi prezentăm toate argumentele pentru solicitarea noastră de atacare la Curtea Constituţională a ordonanţei de rectificare”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban.

De asemenea, liberalii vor amendarea legii CCR, astfel încât să permită posibilitatea controlului constituţional şi asupra ordonanţelor de urgenţă și nu doar a legilor.

Vom iniţia săptămâna viitoare o modificare a legii CCR prin care urmărim două obiective: să acordăm posibilitatea exercitării controlului constituţional înainte de intrarea în vigoare nu numai asupra legilor, ci şi asupra ordonanţelor de urgenţă, pentru că la ora acutală singura entitate care poate declanşa controlul de constituţionalitate în cazul unei ordonanţe de urgenţă este Avocatul Poporului. Cât timp instituţia Avocatul poporului va fi condusă de Victor Ciorbea, care este avocatul oricărui lider PSD, în niciun caz avocatul poporului, nu se va putea declanşa controlul de constituţionalitate”, anunţase săptămâna trecută Orban, potrivit Mediafax

Conform sursei citate, și președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri, 5 septembrie, Avocatului Poporuli să sesizeze CCR privind OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 (după ce Executivul a decis aprobarea rectificării fără aviz CSAT), atrăgând din nou atenția asupra faptului că actualul mod de guvernare face previzibilă intrarea României în dificultăți majore.

Avocatul Poporului a precizat joi într-un comunicat, că va analiza atent cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR rectificarea bugetară adoptată de Guvern, precizând că în paralel aşteaptă şi argumentele juridice de la Preşedinţie pentru a demara un astfel de demers.

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.