Alegerea nu este deloc ușoară pentru elevii claselor a VIII-a care se vor înscrie în ciclul liceal în anul școlar 2018-2019, indiferent de profilul pe care doresc să îl urmeze, deoarece, oferta educațională este vastă.

Pe de-o parte, absolvenții de gimnaziu pot opta pentru liceele teoretice, ce pun accent pe științele exacte și pe studiul limbilor străine, dar și pentru liceele tehnologice sau vocaționale, ce se concentrează pe specializarea celor care își doresc să practice în viitorul apropiat o meserie.

Cele mai multe licee mizează anul acesta pe utilitatea practică a profilului lor, menționând dispunerea de săli special amenajate pentru desfășurarea diferitelor activități.

Liceul nostru este dedicat celor căora le place îngrijirea părului, îngrijirea unghiilor. Toți sunt primiți cu brațele deschise de elevi și profesori. Avem laboratoare, anexe cu toate ustensilele necesare diferitelor activități, tebuie doar să le placă” a declarat pentru Constanța de azi o elevă a Liceului Tehnologic „Ioan N. Roman” din Constanța.

Altele licee, însă, nu pun atâta accent pe oferta educațională, pe resurse sau utilități, prezentând elevilor opțiunea de a se înscrie în cluburi, organizate în afara orelor de curs, unde pot aplica practic ceea ce învață.

Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța a atras atenția elevilor prin prezența la prezentare a unui robot manevrat cu ajutorul unei telecomenzi, creat integral de către liceeni.

Atragem viitorii liceeni cu clubul organizat în afara orelor de clasă. Avem trei profile: electronică, electronică și automatizări și economic. Majoritatea lucrărilor pe care le-am expus sunt create în cadrul clubului. Robotul este creat de noi, partea mecanică este făcută de mine, iar cea de pogramare de unul dinte colegii mei”, a explicat Gheorghe Adrian Ovidiu, elev al Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.

Elevii de clasa a VIII-a au încă timp să aleagă profilul pe care doresc să îl urmeze, fișele de înscriere la admiterea computerizată fiind completate în perioada  29 iunie – 3 iulie 2018, după afișarea rezultatelor probelor de aptitudini, dar și a examenului de Evaluare Națională, precum și a mediilor finale de admitere.

 

(Visited 611 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.