Suferința colegilor răniți în teatrele de operațiuni nu i-a putut lăsa însă indiferenți pe militarii români. Toți se gândesc că oricare dintre ei se puteau afla în locul celor răniți, sau și mai rău, în locul celor care și-au pierdut viața îndeplinindu-și datoria față de țară, față de partenerii militari ai României. Așa că militarii români s-au mobilizat și cer și ajutorul societății civile în acest sens.

Astfel, Liga Militarilor Profesioniști a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin donații SMS, cerându-le tuturor membrilor și simpatizanților să pună umărul la ajutorarea camarazilor care au avut de suferit în misiuni. „Liga Militarilor Profesioniști susține Asociația Militarilor Veterani răniți în Teatrele de Operații! DONEAZĂ 2 EURO, prin SMS la 8833, pentru Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare al Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații (CRRR- AMVVD). Propun ca toți LMP-istii care au donat sau vor dona cei 2 euro să postaze pe Grup LMP, print screen-ul mesajului telefonic și sigla LMP! Suntem alături de camarazii noștri!”, spune Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.

Sanatoriul Militar Regele Ferdinand din Băile Herculane ar putea reintra în circuit
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a vizitat la finele anului trecut un imobil deţinut de MApN în Centrul istoric al oraşului Băile Herculane, judeţul Caraş Severin, în vederea evaluării şi identificării soluţiilor tehnice care să permită reabilitarea clădirii şi reintroducerea ei în sistemul medical militar.
”Toate facilitatile destinate militarilor, aflate in stare avansata de degradare, trebuie salvate. Mai ales cand vorbim de spatii aflate in patrimoniul cultural national sau care au fost facilitati moderne si de interes pentru Armata romana. Astazi, la Herculane, m-am documentat impreuna cu generalul Gheorghe Nistor, seful Directiei domenii si infrastructura din cadrul MApN, asupra identificarii solutiilor tehnice pentru ca fostul hotel militar din inima statiunii montane sa fie repus pe harta punctelor de interes din cadrul sistemului militar medical, alaturi de Sanatoriul de Balneofizioterapie si recuperare medicala de la Baltatesti, Neamt sau Centrul de Refacere a Capacitatii de Munca a Personalului Armatei de la Predeal, facilitati moderne si cu o baza materiala solida.
Cândva, hotelul de la Herculane, denumit si Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansate pentru militarii romani care derulau programele de recuperare dupa misiuni si pentru raniti. Tin mult la acest proiect si de aceea am cerut ca acest program de restaurare sa fie demarat la inceputul anului viitor. Astfel, in doi ani vom avea o noua baza pentru recuperarea militarilor raniti in teatre de operatii, precum si o bijuterie arhitectonica recuperata si repusa in circuit”, spunea ministrul Fifor în urmă cu câteva luni.

(Visited 399 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.