Dacă în urmă cu ani de zile era inacceptabilă ideea ca militarii de la baza ierarhiei să-și poată susțină cauza și revendicările chiar în fața ministrului Apărării, iată că prin demersurile și munca LMP astfel de întâlniri au devenit o normalitate, iar rezultatele încep să apară.

Principalul subiect a fost necesitatea finalizării și aprobării Legii Statutului Cadrelor Militare, gradaților și soldaților, care ar rezolva multe dintre inechitățile și problemele sistemului militar.

De asemenea, LMP a pus pe masa ministrului necesitatea dublării misiei militarilor aflați în minisunile de instrucție, tabere de aplicații pe teritoriul național, precum și modificarea Legii 223/2015, astfel încât gradații profesioniști trecuți în rezervă din motive neimputabile lor, la vârsta de 40 de ani, să poată deschide dreptul de pensie, scăzând grupele de muncă.
.
S-a avut în atenție necesitatea modificării M-110, astfel încât copiii aflați în întreținerea SGP să beneficieze de decontarea tratamentelor medicale, dar și problema diurnei marinarilor aflați în misiuni în apele internaționale, punându-se în discuție schimbarea  valutei din dolari în euro.
În ceea ce privește problema plății orelor suplimentare, ministrul Mihai Fifor i-a asigurat pe reprezentanții LMP că va lua măsuri în vederea rezolvării acestei probleme stringente.
Un alt punct foarte important aflat pe agenda discuției a fost reprezentat de contractele de muncă ale SGP-iștilor, fiind înaintată propunerea către ministrul Fifor ca acestea să fie încheiate  pe perioadă nedeterminată, situație care ar duce la rezolvarea unor probleme sociale și profesionale ale militarilor profesioniști.

„De asemenea, a fost supusă atenției ministrului apărării problema militarilor declarați „apt limitat”, după ani de serviciu în slujba țării, precum și necesitatea găsirii unor soluții practice, astfel încât aceștia să nu fie dați afară din sistem, la sfârșitul perioadei de contract. S-a adus în discuție și revizuirea baremelor medicale”, au mai anunțat reprezentanții LMP.

(Visited 7.168 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.