Potrivit Digi 24, Dragnea îl acuză pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi gratierea, atunci va cere CEX PSD să ia o decizie.

Termenul final pentru adoptarea aministiei si gratierii ar fi finalul acestui an.

Planul în doi pași al liderului PSD pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea.

Pasul unu: schimbarea HG 561.

Pasul doi: Guvernul decide ad-hoc, într-una din ședințe, adoptarea OUG-ului privind amnistia și grațierea. Unul dintre miniștri ar urma să inițieze actul normativ, iar secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, îl trimite rapid la Monitorul Oficial. OUG intră rapid în vigoare, iar din acest moment efectele lui nu mai pot fi anulate.

În dispută ar mai fi acum amploarea măsurii de grațiere. Unii vor grațiere până la cinci ani, alții vor să fie grațiate pedepsele până la zece ani pentru a beneficia cât mai mulți de această măsură.

Dacă OUG privind amnistia și grațierea stă în vigoare chiar și un singur minut, Dragnea scapă de condamnarea deja primită și dosarele în curs. Efectele OUG-ului nu vor putea fi anulate, deoarece în penal se aplică principiul aplicării legii mai favorabile.

 

(Visited 213 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.