Mai exact, Tudorel Toader propune ca abuzul în serviciu să poată fi constatat doar dacă fapta este săvârșită cu scopul de a obține pentru sine, soţ, rudă sau afin până în gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial.

Dacă obții foloasele pentru partid, nu mai e infracțiune, iar Dragnea scapă basma curată de condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Excelent lucrat, domnule profesor în drept, Tudorel Toader. Nici nu mai contează valoarea prejudiciului în acest caz, din moment ce prejudiciul adus de Dragnea DGASPC Teleorman, de 100.000 lei, s-a dus la partid și nu la o rudă.

Mai mult decât atât, pentru a-l scăpa pe Dragnea de închisoare, modificarea va permite oricărui funcționar sau angajat la stat să comită oricâte abuzuri va dori, atâta timp cât foloasele patrimoniale nu sunt pentru el sau familia lui. Pentru prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri, rude mai îndepărtate sau partid nu e nicio problemă fiindcă nu mai reprezintă un caz penal, după cum vrea Tudorel Toader.

“Abuzul în serviciu – Art 297 Alin. (1) – Fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea unor dispoziţii exprese dintr-o lege, ordonanţă de urgenţă sau ordonanţă de guvern, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afin până în gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial și prin acesta se cauzează o pagubă, certă și efectivă, mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice, vătămare constantă în mod definitive prin act al organului competent, se pedepseşte cu închisore de la 2 la 5 ani sau cu amendă”, se arată în document.

(Visited 778 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.