Deoarece de fiecare dată când intervin militarii există autorități publice (din afara Armatei) și civili care au tendința de a pasa pe umerii militarilor toate responsabilitățile și activitățile fizice, Liga Militarilor Profesioniști transmite tuturor militarilor implicați în această activitate să acționeze strict în limita ordinelor și sarcinilor primite conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Militarii care au cunoștință de asemenea situații, sunt îndemnați să contacteze Liga Militarilor Profesioniști.

„ÎN ATENTIA MEMBRILOR SI SIMPATIZANTILOR LMP!
Militarii acționează pentru înlăturarea efectelor pestei porcine, potrivit prevederilor hotararii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În sarcina armatei cade doar transportul porcilor sacrificați și nimic altceva. Sigur, au fost și încercări din partea autorităților locale de forțare acestei hotărâri, în cursul zilei de ieri, însă, la intervenția domnului ministru Fifor Mihai toate aceste acțiuni au încetat.
Domnul ministru a luat legătura personal cu comandanții militarilor care acționează la pesta porcină și a ordonat să nu se execute nimic altceva în afară de prevederile acestei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Dragi camarazi, dacă aveți cunoștință de situații în care militari sunt puși să facă altceva în afară de transport, vă rugăm să ne sesizați”, informează LMP.

În sprijinul acestui demers a intervenit însuși ministrul Apărării, Mihai Fifor, care mulțumește tuturor militarilor implicați în acțiunea de înlăturare a efectelor pestei porcine și prevenirea extinderii virusului.

„Pesta porcina este cat se poate de reala si exista pericolul iminent de a se extinde si in alte zone din tara, din pacate. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a stabilit sarcini precise fiecarei institutii guvernamentale pentru limitarea si inlaturarea pestei. Noua ne revine misiunea de sprijin, asa cum prevede legea, constand in sprijin pentru manipulare si transport in zonele unde suntem dislocati. Este un efort inimaginabil in focarele cu pesta si vreau sa multumesc colegilor nostri implicati. E o munca istovitoare, dar, ori de cate ori s-a cerut sprijinul Armatei, am fost prezenti, desigur in limitele legii si ale hotararilor Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Respect, colegilor implicati!”, a comentat, pe pagina de Facebook a LMP, ministrul Mihai Fifor.

(Visited 1.545 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.