Desigur, locuințele inteligente sunt mult mai scumpe decât cele obișnuite, însă dezvoltatorii susțin că pe termen lung beneficiile materiale sunt vizibile, chiar dacă inițial investiția este mai mare. Mai mult, banii pot fi recuperați de către investitori în câțiva ani.

Casele inteligente au capacitatea să își producă singure energia, întrucât sunt dotate cu panouri fotovoltaice, pompe de căldură și panouri solare, astfel, costurile de întrețiere vor fi mult mai mici, iar economia energetică mult mai mare.

Se reduce 90% din eficienţa energetică şi din consumul de energie. Economiile pe care le vor face oamenii sunt uriaşe. Ne referim la cei care locuiesc 25-30 de ani într-o casă, aceştia salvează până la 70.000 de euro, deoarece casa consumă mai puţin şi taxele locale sunt mai mici”, a declarat pentru Digi24 Alex Skouras, managing partner.

Un alt avantaj al locuințelor inteligente, ce nu poate fi neglijat, este acela al vieții simplificate, întrucât majoritatea funcțiilor existente în locuință pot fi controlate cu telefonul mobil sau cu tableta.

Toată casa e tehnologizată și inteligentă, toate acțiunile se pot controla de pe telefon sau tabletă, asta însemnând și încălzirea, climatizarea, ventilația, astea fiind integrate cu sistemul de supraveghere video al compexului” a afirmat Mihai Anghel, manager.

Prețurile acestor locuințe sunt, însă, mult mai mari, românii ajungând să plătească, pentru o locuință de 200 de metri pătrați, aproximativ 320.000 de euro.

 

(Visited 90 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.