Potrivit simulărilor, în București, elevii care vor avea media sub 7,84 vor merge la şcoala profesională şi nu pentru că şi-ar dori acest lucru, ci pentru că nu vor fi locuri suficiente la liceu. Este avertismentul fostului secretar de stat din Ministerul Educaţiei, profesoara Monica Anisie, citată de adevărul.ro.

Planul de şcolarizare şi broşura cu locurile de la liceu ar fi trebuit să fie aprobate până pe 13 mai în condiţia în care inspectoratul şcolar a trimis ministerului spre aprobare proiectele planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2019-2020 în data de 21 ianuarie 2019. La rândul lor, inspectorii generali spun că ei nu ştiu când vor primi aprobarea cifrelor de şcolarizare.

„ Ministerul Educaţiei i-a anunţat pe inspectorii generali, pe grupul lor intern, că vor primi planul de şcolarizare pe 27 mai”, explică surse apropiate conducerii Ministerului Educaţiei. Motivul este halucinant: pentru a nu fi perturbate alegerile europarlamentare.

„Am luat ultima medie cu care s-a intrat la liceu anul trecut şi am comparat-o cu numărul de locuri alocat anul acesta pe Bucureşti după anunţurile din ultima perioadă venite de la Minister. Nu vor fi locuri suficiente pentru toţi elevii”, explică Anisie care subliniază că aici vorbeşte de elevi de nota 7-8.

„Este adevărat că ultima medie cu care s-a intrat la liceu anul trecut a fost 2.03 şi că de aceea ministrul vrea să crească participarea la şcolile profesionale reducând locurile de la liceu”, a spus Anisie. Aceasta atrage atenţia că „nu poţi să îi obligi pe copii să meargă la profesională fără o consultare cu părinţii, fără consiliere pentru elevi. Trebuie ţinut cont şi de faptul că în şcolile tehnologice nu s-a investit deloc. Un director de liceu tehnologic a spus că nu au mai primit nicio dotare din anul 1994”, a mai adăugat aceasta, citată de adevărul.ro.

Articolul integral AICI.

(Visited 1.123 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.