Eveniment

MAE: Atenționare de călătorie în Bulgaria

MAE: Atenționare de călătorie în Bulgaria
MAE: Atenționare de călătorie în Bulgaria
Scris de 
 pe data 
8 ianuarie, 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească prin Bulgaria că Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie bulgar a emis un cod galben de precipitaţii, care vor înregistra valori de peste 20 l/m2, pentru 4 regiuni, după cum urmează: Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES, informaţii suplimentare despre starea vremii se obţin de pe site-ul www.weather.bg, iar despre starea actuală a drumurilor din Bulgaria se pot obţine din aplicaţia gratuită „LIMA” (doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi non-stop la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenţiei menţionate funcţionează, pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situaţional, care colectează şi sintetizează datele privind situaţia drumurilor republicane/publice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în R. Bulgaria: +359879440758.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate