Actualitate Eveniment

Mai mulți șefi ai unei Direcții de Permise și Înmatriculări, acuzați de luare de mită

Trei șefi din cadrul Direcției de Permise și Înmatriculări Teleorman sunt inculpați într-un dosar în care sunt suspectați de luare de mită pentru a promova candidați la examenul de conducere și înmatricularea unor autoturisme.

Scris de 
 pe data 
19 noiembrie, 2021

Potrivit anchetatorilor, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Teleorman, Stelian Lupu, a fost pus sub control judiciar de Direcția Națională Anticorupție (DNA), acesta fiind acuzat de șapte infracțiuni de luare de mită.

DNA precizează că săptămâna aceasta, pentru aceeași infracțiune au mai fost luate măsuri preventive și față de Cristian Velcea șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări Teleorman și Cristian Daniel Eib, șef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule în același județ.

Conform rechizitoriului, în perioada 2020 – august 2021, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani și bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care menționăm:

  • promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,
  • înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, mai precizează DNA.

Actualitate