Orice femeie care se respectă și care vrea să intre în clubul select al nevestelor de navigatori trebuie să cunoască psihologia și mentalitatea „lupilor de mare”.

Expertul în psiho-navigație, dr. Tatian Șaptevele, a elaborat un ghid practic care cuprinde mai multe aspecte esențiale

Venirea din voiaj

-Nu te duci după el la aeroport. Poate veni și cu Kirvad. Și așa o să te saturi de el acasă

-Arată-i că te bucuri când ajunge acasă, dar în același timp lasă-l să înțeleagă cât de greu ți-a fost.

Sfaturi practice: începând de a doua zi de dimineață, de la cafea, prefă-te supărată, apăsată, copleșită de îndatoririle casnice cât a fost plecat. Nu are voie să afle cât ți-a fost de bine și ușor fără el acasă. Poți folosi următoarele expresii: „Altele la vârsta mea se plimbă în fiecare weekend la munte, eu stau încuiată în casă; Bine că ți-ai luat proastă să te așepte acasă; Sper că nu crezi că ai venit în concediu acasă…”

-Din săptămâna doi e timpul să-ți găsești o boală sau vreo afecțiune. Musai analize, trimitere la doctor, trebuie să aibă grijă de tine, să te alinte, să își facă griji și mustrări de conștiință că ți-ai făcut sănătatea praf cât a fost el pe mare.

Ce ți-a adus din voiaj?

-Nu accepta sub nicio formă scuzele de genul: „Nu am coborât în niciun port”; „Ce aveau în aeroport îți pot lua și de aici”; „Am trecut rapid prin vamă și nu am avut timp de zona liberă”.
-Poți folosi următoarele replici: „Lasă că și alții sunt navigatori și mai coboară în porturi”. „Vecinul cum i-a adus inel și telefon lu vecina?” „Proasta te așteaptă acasă și tu cu o ciocolată nu vii”, „Nu știu cum toate proastele au avut noroc de bărbați atenți”.
-Nu te lăsa impresionată de parfumuri și alte electronice luate când a coborât el într-un port din China. Sunt fake-uri!!! Fii ironică, fă-l să se simtă prost!
Poți folosi următoarele replici: „Atâta merit eu, știfturile astea?” „Astea le-ai luat pentru ai tăi la țară să le duci la Topraisar?” „Nu știam că au piață La Gorbaciov în Dubai. Tu ai găsit-o…”

Grafic de achiziții pentru nevestele de navigatori

-Din doi în doi se schimbă hota și aspiratorul.
-Din trei în trei ani se schimbă mașina de spălat și frigiderul. Chiar dacă sunt funcționale, pretextul va fi: „Lasă acum, cât navigi și ne permitem că la bătrânețe va fi vai de curul nostru cu pensia ta”.
-Indiferent că stai la apartament sau la garsonieră, musai autoturismul trebuie să fie nou și dacă se poate de 2-3 ori mai scump decât casa. Nu accepta sub nicio formă autoturisme Dacia, chiar și noi, sau second-hand-uri. Ai și tu demnitatea ta.

Alte sfaturi

-Nevestele de navigatori nu au voie să aibă serviciu. Ele trebuie să se ocupe de casă și copii.

-O nevastă autentică de navigator face cel puțin 2-3 copii și dacă se poate chiar cu navigatorul cu care este căsătorită. Deși este casnică, trebuie să aibă bonă și o fată care să îi facă curat în casă.

-Durata de ședere acasă a navigatoriul trebuie să nu depășească jumătate din durata pe care o petrece pe mare. Dacă stă 6 luni în voiaj, acasă nu poate sta mai mult de 3 luni.

ATENȚIE!!! S-a dovedit științific că o perioadă mai lungă de stat acasă îi poate aduce navigatorului gânduri necurate, cum ar fi: să-și ia un job la uscat, să încerce să deschidă o afacere sau să prindă Crăciunul acasă.
Dacă este chemat mai repede în voiaj decât perioada ideală, motivează-l: „Lasă acum, cât suntem tineri și ești în putere să navigi. Că mai încolo cine știe”.

– Din a 7-a săptămână, soția trebuie să bată apropouri discrete de genul: „Și, ce mai e pe la firmă?”, „Te-ai uitat și tu să nu-ți expire vreun act?”, „Când te-ai dat disponibil?”, „Poate mai prinzi și tu un voiaj până la sfârșitul anului să ne schimbăm sufrageria”. Apropourile se vor înteți odată cu trecerea timpului, iar din săptămâna 12 ele trebuie să devină agresive, chiar sub formă de amenințări.

Trucuri utile:

  • Dacă vrei să-l faci să zboare mai repede în voiaj nu-i oferi liniște și confort acasă. Pune-l zilnic la treburi casnice, înebunește-l cu aspiratorul și ștersul prafului. Expresiile: „Bine că întinzi canapeaua aia toată ziua” sau „Nu te-ai săturat să tot schimbi canapeau cu patul” trebuie folosite zilnic.
  • Îmbracă-l frumos și du-l în vizitele la rudele lui. Nu des și fii atentă să nu dea bani cu împrumut. Fii zâmbitoare și fă mișto de soacră-ta dacă o vezi emoționată: „Hai bre, că nu a fost la război”. Dacă vine vorba despre vreun împrumut sau despre câștigurile lui, folosește de urgență expresia: „Bine că pe el îl bate valul în cap că banii ăștia vin degeaba”.
  • Nu-l lăsa să iasă cu prietenii în oraș fără tine. Doar nu ai stat 5 luni să îl aștepți acasă pentru ca el să crăilească prin baruri singuri.
  • Alege-i cu grijă prietenii. Mai exact, prietenii lui trebuie să fie soții prietenelor tale cele mai bune. Restul nu se califică.
  • Folosește apelativele: iubițel, pisoiași, tati, țuțurișcă doar când e în voiaj. Acasă revii la același sec: Mitică, Nelu, Vali. Grijă mare să nu-i încurci!!!
  • Dacă-l pune necuratu să întrebe de ce sunt așa puțini bani în bancă, trebuie să fii agresivă și sigură pe tine: „Ce știi tu cum se ține o casă? Vii ca la hotel acasă, că ai proasta acasă, menajara care are grijă de toate” sau „Pe tine te doare-n cur acolo pe navă și doar eu știu cât s-au scumpit toate. Calicule. O să mergem rupți în fund că nu îți mai ajung ție banii”
(Visited 15.725 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.