Investiția, în valoare de peste 4 milioane euro, se va realiza pe strada Pescărușului și va integra și un corp de clădire construit în urmă cu aproape 15 ani, dar niciodată finalizat.

Înființată în anul 1987, Școala nr.3 își desfășoară activitatea încă de pe atunci în spații improvizate într-un cămin al fostului Liceu de Chimie Năvodari.

Directorul instituției de învățământ, Maria Burlăciuc, spune că orașul Năvodari are nevoie de o nouă școală modernă.

„Școala Gimnazială nr.3, care astăzi se numește Tudor Arghezi, s-a înființat în anul 1987. În anul 1989 s-a aprobat construirea unei clădiri noi pentru această școală, însă a venit Revoluția și acel proiect nu s-a concretizat.

Ne desfășurăm activitatea într-un fost cămin al Liceului de Chimie Năvodari, unde sălile de clasă sunt foarte mici. Avem spații de 33mp pentru fiecare sală de clasă, la fel sunt și laboratoare improvizate în astfel de spații, sala de sport este amenajată tot într-o sală de clasă cu dimensiuni reduse, holurile sunt foarte mici și întunecoase. Și pentru că sălile sunt atât de mici, laboratoarele nu au putut să fie dotate la nivel minimal”, spune Maria Burlăciuc.

Epopeea construirii Școlii nr.3 continuă cu anul 2005, când, povestește directorul unității, demarează un nou proiect, finalizat tot cu un eșec.

„În anul 2005 s-a realizat un alt proiect pentru construirea unei noi școli. Proiectul prevedea ca un corp de școală să fie construit de Ministerul Educației, iar  un alt corp de clădire să fie construit de Consiliul Local. Ministerul Educației a reușit să ridice corpul de clădire, însă, pentru că a venit criza economică atunci, nu s-a mai putut construi și celălalt corp de școală, astfel că nu am putut să ne mutăm și să ne susținem activitatea în noua clădire pentru că erau foarte puține săli de clasă, puține laboratoare, era incomplet”, își amintește  director școlii, subliniind totodată că „a continuat lupta”.

„Am vorbit tot timpul cu domnul primar Florin Chelaru, ne-a sprijinit și a făcut alte proiecte pentru construirea Școlii nr.3 la Năvodari. Dânsul a depus mai multe proiecte, unul dintre ele nu a primit finanțarea, dar nu a renunțat pentru că Educația are prioritate în orașul Năvodari. A mai depus alte două proiecte și iată că zilele trecute a semnat contractul de finanțare pentru construirea Școlii nr3, un proiect cu fonduri europene.

Am colaborat pentru acest proiect cu dl primar, cu proiectantul, am pus pe hârtie o dotare foarte bună care ar trebui să existe într-o școală din orice oraș.

Noua școală va avea 20 de săli de clasă mari și luminoase, 8 laboratoare, sală de sport, terenuri de sport în exterior, sală de festivități, bibliotecă școlară, cabinete, tot ce este necesar într-o școală modernă.

Acest proiect cuprinde și corpul de școală construit în 2005, care va suferi unele modificări, va fi reabilitat și modernizat complet. Orașul Năvodari are nevoie de o școală nouă pentru că toți elevii trebuie să învețe în condiții decente, cu săli de clase primitoare și laboratoare bine dotate”, ne-a declarat Maria Burlăciuc.

Directorul Școlii nr3 povestește că realizarea acestui proiect vine și ca o încununare a meritelor deosebite obținute de elevi și cadre didactice.

„Școala noastră s-a remarcat prin rezultatele obținute de elevi la consursurile și olimpiadele școlare. Am avut elevi calificați la olimpiade naționale, elev care a obținut și medalia de aur la olimpiada internațională de Astronomie, premii și mențiuni la olimpiada națională de matematică, de fizică, de română. Rezultate excepționale și cu toții ne mândrim cu ei, mai ales cadrele didactice care lucrează cu acești copii, cadre didactice bine pregătite, cu dedicare, care pun suflet”, a mai adăugat  Maria Burlăciuc.

(Visited 2.612 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.