”Joi, joi noapte vremea se va răci semnificativ. O masă de aer polar va influența vremea în zona țării noastre și va determina o scădere a valorilor termice.

Din vremea deosebit de caldă în zilele acestea, vom trece la vreme deosebit de rece, vreme geroasă noaptea, însemnând temperaturi minime sub -10 grade, poate spre -20 de grade în depresiuni. Mai mult decât atât, și vântul se va intensifica la final de săptămână, va avea intensificări în aproape toate regiunile, iar la munte, mai ales pe creste, va sufla tare, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare vineri dimineață.

Ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare în aproape toate regiunile. Nu doar nopțile vor fi geroase, ci și ziua, cu temperaturi negative în aproape toată țara, ce vor caracteriza pragul gerului, temperaturi de -10 grade și pe parcursul zilei, nu doar noaptea” a declarat la DIG24 meteorologul ANM, Alina Șerban.

Constanța va fi și ea afectată de masa de aer polar, temperaturile urmând să scadă vertiginos în doar câteva ore. Astfel, dacă joi temperatura maximă va ajunge la 15 grade C, în doar 24 de ore mercurul din termometre vor ajunge la – 7, -8 grade C pe timpul nopții, și de -3, -4 grade C ziua.

Vremea deosebit de rece va persista cel puțin o săptămână, abia din weekendul viitor meteorologii prognozând temperaturi ușor pozitive, dar doar pe timpul zilei.

(Visited 4.893 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.