Administraţie

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România. Ordinul a fost semnat de ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul de modificare a regulilor de omologare individuală și eliberare a cărții de identitate pentru vehiculele cu volan pe dreapta, astfel încât înmatricularea lor nu va mai fi posibilă în România.

Scris de 
 pe data 
19 august, 2018

Potrivit profit.ro, Interdicția va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial și vine în condițiile în care, în ultimii doi ani, peste 25.000 de mașini au fost omologate de Registrul Auto Român (RAR).

Astfel, conform noilor prevederi, niciun autovehicul cu volan pe partea dreaptă, înmatriclat în afara UE, nu va mai putea fi înmatriculat în România, vizate fiind în primul rând autovehiculele din Marea Britanie.

De asemenea, după intrarea în vigoare a interdicției, acele persoane care doresc să înmatriculeze în România o mașină cu volan pe partea dreaptă vor fi nevoite să mute poziția postului de conducere pe partea stăngă.

Potrivit legii, de la această nouă regulă sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare, precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială.

 

Actualitate