Potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor Auto, aproape o treime din maşinile din Germania – adică aproximativ 15 milioane, sunt diesel, motiv pentru care, societatea germană a creat presiuni asupra statului pentru a fi luate măsuri în vederea îmbunătățirii calității aerului.

Decizia autorităților de a interzice circulația vehiculelor diesel în centrul orașului Hamburg, începând cu 31 mai 2018, vine ca urmare a deciziei unui tribunal din Leipzig care a stabilit, în februarie, că interzicerea accesului autovehiculelor diesel în centrul oraşelor este legală, în anumite condiţii.

Totodată, decizia autorităților poate fi considerată un răsouns la anunțul făcut luna trecută de Comisia Europeană, acela de a acționa Germania la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu respectă calitatea aerului, alături de alte cinci ţări, printre care și România.

Astfel, maşinile şi camioanele diesel mai vechi vor avea interzis pe străzile din centrul oraşului, în acest sens fiind deja plantate indicatoare și fiind oferite rute ocolitoare, pentru a facilita traficul.

Autoritățile precizează, însă, că rezidenții nu sunt supuși interdicției.

 

(Visited 290 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.