Începând din data de 27 iunie 2018, Primăria a demarat procesul de remediere a daunelor produse pe str. Nicolae Titulescu.

Din nefericire, ploaia torențială din data de 05 iulie 2018 încadrată de Autoritatea Meteorologică ca fenomen de cod portocaliu – pericol de inundații, a surprins lucrarea de reabilitare a căminelor într-o fază intermediară finalizării. Ca urmare a acestor averse abundente, terasamentul străzii N. Titulescu s-a deteriorat pe o adâncime cuprinsă între 2-4 m pe o suprafață totală de 60 mp.

De asemenea, trotuarele și carosabilul străzii Mihai Eminescu cuprins între str. N. Titulescu și str. A. Saligny s-au deteriorat în proporție de 80%.

Comitetul pentru situații de urgență, întrunit în data de 05 iulie, după intemperie, a constatat pagubele și a dispus următoarele măsuri:

  • Primăria orașului Cernavoda, prin intermediul Poliției Locale va asigura și va monitoriza siguranța traficului auto și pietonal în perimetrul menționat.
  • SC Raja SA va înlocui cele 4 cămine deteriorate cu cămine noi din beton prefabricat, lucrare demarată azi, 06 iulie 2018.
  • SC Utilități Publice va asigura: accesibilitatea zonei pentru pietoni prin montarea unei pasarele, materialele necesare refacerii terasamentului străzii și înlocuirea unei conducte de deversare de pe str. Mihai Eminescu ce în prezent are un diametru de 400mm cu o conductă cu diametrul de 1000mm.

La finalul reparației  se va aduce la starea inițială covorul asfaltic.

Totodată, Administrația Publică Locală va face demersurile necesare pentru obținerea finanțării intervenției pe situații de urgență de la Guvernul României fapt ce se va concretiza printr-o solicitare ce va fi depusă la  Prefectura județului Constanța.

De asemenea, în urma ploilor din ultima perioadă, în orașul Cernavodă s-au constatat 28 de avarii de dimensiuni mici, medii și mari pe carosabil ce vor fi remediate în cel mai scurt timp.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.