Eveniment

Medici înregistrați când își jigneau pacienții. Bolnavii care dădeau șpăgi mici erau „scârbe”, iar asistentele erau certate că nu știu să negocieze cu pacienții

Medici înregistraţi când îi insultau pe pacienţii care le dădeau şpăgi prea mici. Este vorba despre cei patru angajaţi ai secţiei de ortopedie a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, aflaţi în arest, informează digi24.ro.

Scris de 
 pe data 
29 martie, 2019

Judecătorii au folosit înregistrările pentru a-şi motiva decizia de a prelungi mandatele de arest ale acestora.

Medicii numărau în birou banii din plicurile primite. Apoi, comentau între ei sumele şi îi numeau „scârbe” pe cei care le dăduseră mai puţin decât considerau ei că merită.

În plus, unul dintre aceştia a fost înregistrat când le spunea unor colege că „nu ştiu să negocieze cu pacienţii”.

Cei patru sunt acuzaţi că au primit mită pentru a da certificate false, folosite pentru obţinerea unor pensii de boală.

Reamintim faptu că cinci medici ai Spitalului Judeţean Neamţ, care lucrau pe Secţia Ortopedie, au fost reţinuţi,la începutul lunii martie, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Acţiunea a fost organizată de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Neamţ.

Cinci medici de la Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean Neamţ au fost reţinuţi, marţi seară, pentru 24 de ore, au declara surse neoficiale apropiate anchetei, citate de vestea.net.

Neoficial, se vorbeste despre emiterea de certificate false folosite la pensionarea anticipată.

Directorul Spitalului Judeţean Neamţ, dr. Codruţ Munteanu a declarat că „este o situaţie de criză extremă”.

„Este o situaţie de criză extremă, nemaiîntâlnită! Cu doar 2 medici nu putem funcţiona pe această secţie, cu tot cu gărzi. Este imposibil. Sincer, acum am o grămadă de ipoteze în cap, după această veste (NR – reţinerea celor 5 medici), din punct de vedere organizatoric. De la o minune cu care să salvăm mâine situaţia, cu găsirea unor medici disponibili, până la scenariul cel mai negru, cu închiderea temporară a Secţiei. Dar nici închiderea nu e o soluţie uşor de aplicat. Dincolo de problemele de contract cu Casa, Ortopedia e o secţie importantă, cu legătură şi pe cazuistica UPU”, a declarat dr. Codruţ Munteanu, pentru vestea.net.

Actualitate