Eveniment

Medicul oncolog, cu 5.000 euro salariu, lua 62 de șpăgi pe săptămână pentru a le face tratamentul pacienților bolnavi de cancer

sursa foto: obiectiv de suceava

Detalii revoltîtoare despre medicul oncolog de la Suceava care, deși avea 5.000 euro salariu, cerea șpagă bolnavilor de cancer pentru a le face tratamentul.

Scris de 
 pe data 
23 ianuarie, 2023

Medicul oncolog de la Spitalul Județean Suceava a luat nu mai puțin de 62 de șpăgi într-o singură săptămână pentru a le face pacienților bolnavi de cancer tratamentele de care aceștia aveau nevoie.

Şefa Secţiei de oncologie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost arestată arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită în formă continuată, informează digi24.ro.

Potrivit anchetatorilor, șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Suceava este acuzată de luare de mită în formă continuată. Procurorii și polițiștii au organizat un flagrant după ce mai mulți pacienți s-au plâns că le-ar fi cerut spagă ca să fie tratați. După ce i-au percheziționat cabinetul medical și mașina, anchetatorii spun că au găsit dovezi pentru 64 de acte de luare de mită. 62 dintre acestea s-ar fi petrecut în doar o săptămână din luna decembrie.

Conform Parchetului Tribunalului Suceava, în perioada aprilie 2022-19.01.2023, în mod repetat, ar fi acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, ar fi pretins și primit diferite sume de bani (câte 50 de lei, 100 de lei, 200 de lei, 50 de euro) sau alte bunuri (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză etc.) de la 64 de persoane, pacienți sau aparținătorii acestora.

„Banii și produsele alimentare au fost primite pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, spun procurorii.

Potrivit hotnews.ro, conform ultimei sale declarații de avere, din iunie 2022, Anca Ababneh Dumitrovici a avut un venit anual, în anul fiscal precedent, de 210.336 de lei, ca medic la Spitalul Județean Suceava, 84.504 lei încasați ca persoană fizică autorizată (clinică), ceea ce înseamnă 294.840 de lei, adică 24.570 de lei pe lună (aproape 5.000 de euro), în timp ce soțul său, tot medic, a încasat 131.721 de lei de la spital și 88.200 de lei de la clinică.

Actualitate