Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Medicul veterinar din Constanța care a creat „Împărăția ultimului cerb”, un fascinant roman fantasy
Timp Liber

Medicul veterinar din Constanța care a creat „Împărăția ultimului cerb”, un fascinant roman fantasy

„Împărăția ultimului cerb“ este o lume creată de o tânără scriitoare din Constanța, prezentată într-un captivant roman fantasy. Elena Druță aduce în prim-plan povestea Sarei, o adolescentă care pornește într-o aventură epică pe un tărâm în care există magie, personaje memorabile, secrete ce așteaptă să fie dezvăluite și pericole ce pândesc la tot pasul. „O poveste despre curaj, încredere, prietenie, iubire și loialitate, în care lumea e împărțită între uscat și ape, real și imaginar“.

Scris de 
 pe data 
23 februarie, 2021

Este a doua carte din cariera ta literară, însă de data aceasta ai creat o întreagă lume în cele 500 de pagini ale noului tău roman. Ce a însemnat, din punct de vedere creativ și nu numai, să clădești Împărăția?

Ideea Împărăției ultimului cerb a luat naștere pe când eram în ultimii ani de facultate, iar povestea a prins contur în aceeași perioadă. Mereu mi-au plăcut poveștile și dragostea mea pentru povești și pentru scris a dus la apariția acestui roman. Am scris cartea pe parcursul a trei ani, am modificat capitole, am schimbat porțiuni din firul narativ, până când am fost mulțumită de rezultat. Sursele mele de inspirație au fost atât toate cărțile pe care le-am citit și care mi-au plăcut, dar și oamenii din jurul meu, natura și puterea pe care aceasta o deține.

Genul fantasy a devenit tot mai popular în ultimii ani, însă tu te numeri printre foarte puținii scriitori români care au abordat această tematică – fiind mai mult rezervată clasicilor străini care au definit genul. Așadar, de ce fantasy?

Elena Druță. Împărăția ultimului cerb

Aleg să citesc fantasy atunci când vreau să evadez din cotidian și scriu povești care să-mi placă în primul rând mie, așa că nu a fost deloc greu să abordez genul. Mi se pare foarte permisiv, un gen în cadrul căruia poți modela povești după bunul tău plac, fără a fi limitat de fapte istorice, legi fizice sau argumente logice.

Ce are de oferit „Împărăția ultimului cerb” pentru un copil sau adolescent care se aventurează în lumea creată de tine? Dar unui adult?

Pentru un cititor tânăr, poate fi prima ușă spre lumea fantastică a literaturii. Pentru un cititor mai în vârstă, volumul este o poartă spre copilărie, spre acea perioadă din viață când poveștile puteau deveni realitate. Pentru cineva care iubește fantasticul, indiferent că e un cititor de 15 sau 55 de ani, Împărăția ultimului cerb oferă un univers pe care să-l exploreze, un fir narativ dinamic, personaje cu o soartă interesant de urmărit și o deconectare, pentru câteva ore, de la realitate.

Sara, protagonistul principal, este o adolescentă cu, probabil, multe dintre problemele specifice vârstei și personajul ale cărui aventuri îl vor purta pe cititor prin Împărație. De ce ai ales această tipologie de personaj?

Sara e un personaj pe care ai putea să-l întâlnești și în viața reală. Are vise, are frici, are momente în care e plină de nesiguranță, dar și clipe în care simte că poate face orice, e un personaj care are momentele sale de glorie și clipele în care e la pământ; e foarte ușor să te atașezi de ea. E un personaj în care să te regăsești și mi-a plăcut foarte mult să-i țes povestea.

Ești medic veterinar, ești foarte pasionată și implicată în meseria ta și, cu toate astea, ai timp să scrii romane, să faci vlogging și să scrii și pe blog… Cum reușești să îmbini totul în așa fel încât să existe o armonie ca toată lumea să fie mulțumită?

Am perioade în care nu scriu deloc, dar mă ocup de educația mea continuă în domeniul în care profesez. Citesc mult, pentru că e o activitate care-mi place și care face parte din mine și-mi place să vorbesc despre cărțile pe care le descopăr. Am perioade în care scriu aproape zilnic, dar am și perioade când prefer să fac altceva. Pentru mine, prioritizarea este cheia, dar și găsirea propriului ritm în ceea ce privește activitățile cărora vreau să-mi dedic timpul.

Împărăția ultimului cerb poate fi cumpărată online de AICI.

Actualitate