Actualitate

Membră a USR, agresată de un primar PSD. „A intrat în biroul ei, a lovit-o, a amenințat-o și i-a adresat mai multe injurii“

Primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță (PSD) s-a ales cu o plângere penală după ce ar fi agresat verbal și fizic o angajată a Primăriei Târgu-Jiu, Elena Giuverdea, membră a organizației USR Dănești.

Scris de 
 pe data 
6 mai, 2022

USR îl acuză pe primarul Mădălin Paliță (foto dreapta) de acte de agresiune asupra Elenei Giuverdea. „A intrat în biroul ei, a lovit-o, amenințat și adresat mai multe injurii. Totul s-a întâmplat într-o instituție publică“, transmit cei de la USR.

Motivul comportamentului agresiv al primarului pare a fi acela că Elena Giuverdea a lansat în spațiul public o serie de nereguli din Primaria Dănești.

Pe numele lui Mădălin Paliță a fost depusă o plângere penală pentru loviri și alte violențe, iar polițiștii efectuează cercetări.

„USR solicită PSD retragerea sprijinului politic pentru primarul bătăuș și condamnarea violențelor. Stilul mafiot de a face politică trebuie să dispară din România.

Agresiunea fizică împotriva Elenei Giuverdea se adaugă lungului șir de acțiuni violente împotriva femeilor USR care aleg să facă politică și să strige atunci când văd o nedreptate. Au fost Ana Ciceală – consilier general al Primăriei București, Clotilde Armand (primarul Sectorului 1), Flavia Boghiu – viceprimarul Brașovului, Felicia Ienculescu (consilier local Mogoșoaia).

O acțiune sistematică de violență politică, fizică sau verbală, care trebuie sancționată dur și oprită“, au transmis cei de la USR.

De asemenea, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj, a reacționat manifestându-și sprijinul pentru colega de partid și cerând organelor statului să facă lumină în acest caz.

„Cat timp PSD Gorj se lauda cu astfel de achizitii, cat timp lauda si tolereaza astfel de batausi cu tricolor la piept, fara sa reactioneze si sa condamne, incuviinteaza fara echivoc astfel de atitudini incalificabile. Solicit IPJ Gorj si Parchetului sa nu tergiverseze in niciun mod ancheta in curs si sa isi arate profesionalismul facand lumina rapid in acest caz“, a scris Miruță.

Actualitate