Tragedia rutieră s-a petrecut pe DN2-E85, la ieşirea din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, în urma ciocnirii dintre un autoturism cu volanul pe dreapta și un microbuz de persoane.

Polițiștii rutieri nu au elucidat încă împrejurările în care s-a produs accidentul. Potrivit anchetatorilor, din primele informații se pare că microbuzul a intrat pe contrasens sau ambele autoturisme au forțat o depășire în situația în care respectivul drum are o configurație atipică – câte o bandă și jumătate pe sens (3 benzi în total). În plus, șoferul autoturismului Mercedes cu volanul pe partea dreapta avea vizibilitate zero și nu a putut reacționa.

Șoferul autoturismului, un bărbat de 37 de ani care conducerea un Mercedes, se întorcea din Anglia împreună cu familia, acasă, în Suceava. În microbuz se afla o familie și mai mulți prieteni, care mergeau în vacanță.

În urma impactului violent, au murit opt persoane, printre care soția șoferului de Mercedes și trei dintre copiii săi.  Ambii șoferi au scăpat cu viață, fiind transportați la spital, notează Observator.

Cea de-a opta victima, un copil de 15 ani, a murit pe patul de spital, fiind internat în stare foarte gravă şi este internat cu fractură de bazin, ruptură de splină, fractură femur drept şi tensiune 4 cu 2.

În autoturism se aflau 5 persoane – 2 adulţi şi 3 minori, iar în microbuz 7 persoane adulte. Circulația în zonă este blocată, a precizat, la Digi24, prefectul județului Bacău, Leonard Bulai. 

(Visited 837 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.