Oamenii susțin că este cel mai bun mod de a sancționa Rusia, în speranța că le vor scădea veniturile. Eduard Burghelia, fondatorul Confidas, spune că în România sunt câteva sute de firme ce au acționariat rusesc.

La fel ca mulți dintre voi, m-am întrebat ce pot face pentru a sprijini Ucraina. Răspunsul imediat: să nu mai cumpăr de la ruși. Este modul meu personal de a sancționa Rusia. Acesta este cel mai simplu lucru pe care cred că-l putem face.

Am generat o listă a tuturor firmelor din România care au acționariat rusesc. Sunt câteva sute. Puteți descărca lista de aici: https://bit.ly/FirmeRusia.

În tabelul din poză avem top 10 după cifra de afaceri.

Pentru mine e clar: nu mai cumpăr nimic de Lukoil, Gazprom și alte firme din listă. Cu speranța că le vor scădea veniturile și se vor plânge autorităților din Rusia.

PS: pe lângă acestea, mai sunt alte firme rusești „deghizate” prin offshore-uri precum Cipru pe care nu le-am putut identifica. Dacă știți astfel de cazuri, vă rog să-mi semnalați pentru a analiza”, a scris Eduard Burghelia pe Facebook.

Liviu Avram, jurnalist la Adevărul, a făcut de asemenea apel către oameni să nu mai alimenteze de la Lukoil și Gazprom.

Cum procedăm? Punem și noi un bănuț la invadarea Ucrainei sau îl lăsăm pe domnul Putin să se descurce cu ce are?”, a scris Liviu Avram.

Un alt jurnalist, Sebastian Eduard, face același îndemn: ”Propun să nu mai alimentăm de la LukOil și Gazprom! Nu glumesc!”, scrie pe Facebook.

Eu mai alimentam de la Lukoil. Not anymore

”Ar trebui închise”, sunt alte câteva comentarii.

Şi artistul Mihai Mărgineanu a publicat o postare: „La Lukoil se mai plateste dupa ce faci plinul?

Dacă mai alimentați de la Lukoil sau Gazprom să nu uitați că războiul dementului de la Kremlin e finanțat și din banii voștri!“, este mesajul transmis şi de jurnalistul Sabin Orcan.

(Visited 3.665 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.