Joi, 6 iunie, Curtea de Apel Constanța l-a achitat pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, în dosarul în care este judecat pentru că ar fi obținut ilegal fonduri europene. Achitarea a fost pronunțată de Cristian Deliorga, numit recent de PSD judecător la Curtea Constituțională.

Decizia nu este definitivă, însă imediat ce s-a aflat de decizia instanței Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj în care leagă achitarea lui ÎPS Teodosie de sărbătoarea Înălțării Domnului.

Toți inculpații în dosarul Nazarcea au fost achitați Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

De asemenea, în comunicat se face referire la Curtea de Apel, „care nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare”:

Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încrederea că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosarul Nazarcea”.

 

(Visited 270 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.