Roxana Bojariu, şefa secţiei de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), a declarat, pentru RTV, că ne aşteaptă o iarnă cu fenomene extreme. Aceasta a explicat că vremea caldă, aproape de vară, la începutul lunii noiembrie se înscrie în modelele de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume.

„Au mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Şi nu e vorba doar de România. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Şi practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme”, a declarat meteorologul Roxana Bojariu.

De asemenea, meteorologii  spun că iarna care bate la uşă va fi capricioasă, cu episoade de viscol şi ger, cu multă zăpadă. Însă, aceste fenomene nu vor putea fi prognozate cu exactitate decât cu câteva zile înainte.

Până atunci, meteorologii spun că mremea se va răci la finalul lunii noiembrie, iar spre finalul lunii vor avea primele ninsori. Nici decembrie şi ianuarie nu se anunţă blânde. Vom avea frig cumplit, cu minime de minus 20, minus 30 de grade, şi viscol puternic, informează adevarul.ro.

 

 

(Visited 4.138 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.