În acest moment, la Constanța se înregistrează 9 grade Celsius, însă, conform estimărilor, valoarea ar mai putea crește cu unu, două grade pe parcursul orelor următoare. Vântul bate moderat, având o viteză de aproximativ 15-30 de km/oră, dar climatul este plăcut.

Sâmbătă se așteaptă o maximă de 12 grade Celsius. Cerul va fi senin, dar vântul va avea intensificări, ajungând la viteza de 30-50 km/oră.

Sărbătoarea Floriilor aduce în Dobrogea, Muntenia și Moldova, vânt cu intensificări și viteze de 45-55 km/h, temporar 60 km/h. Vor fi intervale în care va ploua, mai ales cu caracter de aversă și se vor semnala descărcări electrice. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, însă

Vremea va fi mai rece decât sâmbătă, dar temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru prima zi de aprilie.

Pentru Banat, Crișana și Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei,  ANM a emis o avertizare de COD GALBEN de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică, răcire accentuată duminică. 

Începând din dimineața zilei de sâmbătă, 31 martie, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-60 km/h, temporar 65-75 km/h. La munte, în special în Carpații Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depăși 80-100 km/h.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 31 martie, ploile vor fi în extindere și în intensificare, astfel că, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/mp, iar în vest și nord-vest local 35-40 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice și vor fi condiții de grindină.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, însă duminică valorile termice vor scădea semnificativ, chiar și cu 10 – 12 grade. În zona montană, duminică, 1 aprilie ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar spre seară, în special în Carpații Orientali, se va depune strat nou de zăpadă.

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.