Actualitate

Milioane de români vizați de ANAF! Fiscul pune popriri pe conturi chiar și pentru restanțe de câțiva lei. Guvernul are nevoie disperată de bani

sursa: radioconstanta.ro

Guvernul are nevoie disperată de bani acum, la final de ani, și singura soluție aflată la îndemână este să dea iama în banii românilor. ANAF a fost însărcinată ca până la finalul anului să execute silit milioane de români, chiar dacă datoriile acestora sunt de câțiva lei și habar nu au că au restanțe.

Scris de 
 pe data 
7 decembrie, 2018

De fiecare dată, în preajma sărbătorilor, ANAF dă câte o raită prin buzunarele românilor, impunându-le cu forța datorii de acum 5 ani, de care oamenii habar nu aveau. Este cea mai rapidă și eficientă metodă de a lua banii cu japca: regularizările.

Și cum puțini români își mai amintesc ce au plătit în 2013 la stat sau au păstrat actele doveditoare, vrând, nevrând trebuie să te ploconești în fața ANAF-ului să își deblocheze conturile, mai ales că vin sărbătorilor.

O astfel de campanie a mai avut ANAF anul acesta și în preajma sărbătorilor de Paște, când, în Săptămâna Mare, sute de mii de români s-au trezit cu poprire pe conturi fără să aibă habar de ce. Statul mizează că românul are nevoie de bani de sărbători și plătește cât îi ceri ca să-și poată accesa conturile.

Iată povestea ireală a unei constănțence, căreia Fiscul i-a pus poprire pe conturi în urmă cu câteva luni fără să aibă vreo datorie.

”M-am numărat și eu printre cei cu conturi blocate, dar nu voi vorbi despre mine. Vreau doar să semnalez unul din abuzurile absolut strigătoare la cer pe care le-am văzut astăzi,acest abuz fiind unul din sutele, nu voi spune miile deoarece posibil să fie și altele îndreptățite.

La coadă în clădirea ANAF la etajul 4 unde ajungem pentru a primi acea hârtie de ridicare a sistării conturilor apare o tânără cu doi copii, 2-3 ani unul din ei și în jur de 6 anișori al doilea.

Cei de la coadă au invitat-o să meargă în față deoarece având copii să nu stea să îi chinuie, un gest etic. Una peste alta, femeia ne spunea că i s-a pus poprire pe conturi și că ea nu are firmă, nu cunoaște societatea scrisă pe înștiințare.

A intrat și după ce a trecut prin două camere, noi curioși am întrebat-o despre ce este vorba… ACUM ESTE ABSOLUT IREAL CE VĂ VOI ZICE!

Această tânără are copii la o grădiniță, la acea grădiniță copiii mănâncă zilnic mâncare adusă de o firmă de catering care, ATENȚIE !!!!, are datorii la ANAF! Acestei tinere i s-a pus poprire pe cont ca să plătească suma datorată pentru mâncare în CONTUL ANAF deoarece acea firmă de CATERING are datorii la ANAF”

Pentru sfârșitul de an, ANAF a trimis până acum decizii de impunere către peste un milion de români, iar în ultimele două luni s-au blocat conturile a peste 200.000 de români. Aceste popriri vizează în special persoanele fizice care nu au achitat contribuţiile de sănătate. Cele mai multe sunt din anul 2013, iar vina aparţine Statului care nu a urmărit încasarea la timp a contribuţiilor. Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă sumele de plată sunt derizorii.

ANAF îi cheamă la ghişee şi pe contribuabilii cu venituri din străinătate. Aceştia sunt rugaţi să dea curs solicitărilor de a se prezenta la Fisc pentru evitarea dublei impuneri.

Potrivit ANAF, persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe, care depăşesc în total 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, trebuie să completeze şi să depună formularul „Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România”.

 

 

Actualitate