Actualitate

Militarii vor primi taloanelele de pensie pe email. Fix asta era mare problemă a pensionarilor din Armată

Actul normativ prevede că pensionarii militari pot primi taloanele de pensie şi în format electronic.

Scris de 
 pe data 
5 aprilie, 2023

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea art. 67 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede că pensionarii militari pot primi taloanele de pensie şi în format electronic.

Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.67 din Legea nr.223/2015, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către casele de pensii sectoriale, în funcţie de opţiunea pensionarului, a taloanelor de plată a drepturilor prevăzute de lege, la domiciliul sau la reşedinţa acestuia din România, precum şi, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis de către pensionari în portalul fiecărei case sectoriale.

Casele de pensii sectoriale transmit lunar, la domiciliul sau, după caz, la solicitarea pensionarilor, la reşedinţa acestora din România, prin Compania Naţională „Poşta Română” – S.A., taloanele de plată a drepturilor, indiferent de modalitatea de plată pentru care aceştia au optat, mai arată legea promulgată de către şeful statului.

„Talonul de plată cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii prevăzute la alin. (4), în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card. Talonul de plată transmis în format electronic produce efecte juridice identice cu talonul de plată transmis lunar la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa pensionarului. Talonul de plată transmis în format electronic este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea talonului de plată în format fizic. Talonul de plată transmis în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe talonul de plată emis pe suport hârtie”, conform actului normativ.

Actualitate