Anul şcolar 2018 – 2019 începe într-o zi care ne duce cu gândul la simbolul succesului în învăţământ. Ziua de azi coincide cu nota 10 din catalog pe care sper să o obţină fiecare elev care trece astăzi pragul şcolii. Cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor de a fi călăuze pe drumul cunoaşterii. Şcoala începe anul acesta cu 124 de dascăli care au obţinut nota 10 la examenul de titularizare, ei alăturându-se multor altor profesori de 10 care activează deja în sistem. Vreau să-i felicit pe toţi pentru performanţa şi dăruirea de care au dat dovadă şi să le mulţumesc tuturor angajaţilor din învăţământ pentru efortul pe care îl depun, zi de zi, în conturarea unui sistem educaţional de calitate!, a afirmat ministrul Educației, Valentin Popa, în mesajul de deschidere a noului an şcolar.

Totodată, Popa a făcut referire la măsurile pe care Ministerul le-a luat în ultimele două luni în vederea îmbunătățirii sistemului de învățănânt, lăudând manualele noi pentru elevii din clasele I-VI, chiar dacă la multe dintre ele au fost descoperite greșeli, fiind necesară retipărirea lor.

Nevoia de cunoaştere este una vitală în zilele pe care le trăim şi, de aceea, suntem profund preocupaţi să asigurăm şanse egale la educaţie tuturor copiilor din România. Elevii claselor I-VI beneficiază, din acest an şcolar, de manuale noi. Mai mult, elevii vor avea manuale noi pentru 26 de discipline la care nu au existat manuscrise în ultimii 20 de ani. Alături de colegii din Guvern, am depus toate eforturile pentru ca profesorii să primească, încă din luna martie 2018, salarii mai mari. În plus, am decis să fie plătiţi şi pentru munca extraordinară pe care o depun în organizarea olimpiadelor, iar pentru cadrele didactice implicate în organizarea examenelor naţionale am majorat cu 60% sumele pe care le primesc pentru această activitate”, a spus ministrul.

Acesta a precizat că, pentru a-i susţine pe tinerii de liceu din mediile defavorizate, Ministerul a majorat ajutorul prevăzut în programul „Bani de liceu”, iar absolvenţii din mediul rural au putut candida, în premieră, pe locuri speciale în facultăţi, bursele pentru elevii din învățământul profesional și dual urmând a fi, de asemenea, majorate.

De asemenea, Popa a precizat că investiția în sistemul de învățământ va continua până când profesorii își vor redobândi statutul, iar elevii vor beneficia de învățământ de calitate.

Vă asigur că vom investi în continuare în educaţie, astfel încât respectul şi statutul nobil al profesorilor să fie reconfirmate în societate, iar elevii să beneficieze de un act educaţional de calitate, în drumul lor spre performanţă”, a mai spus reprezentantul MEN.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.