Doamne ferește, eu nu știu de unde anume s-a pornit cu acest… Este viziunea doamnei Andronescu. Acum, la conducerea Ministerului Educației este altcineva, prin urmare vă spun foarte clar: este exclus ca la acest moment să se desființeze clasa pregătitoare”, a declarat Monica Anisie, citată de Agerpres.

Să nu uităm că totuși eu am făcut parte din echipa care a realizat Legea nr. 1 din 2011, deci în 2012 am fost persoana care a introdus, împreună cu ministrul de atunci, clasa pregătitoare, deci nu se pune problema ca tocmai eu să fiu aceea care desființează clasa pregătitoare”, a continuat ministrul Anisie.

Declarațiile au fost făcute de la sediul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), unde ministrul a participat la deschiderea unui congres internaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

Ministrul Educației a ținut să precizeze că nici denumirea nu se va schimba, și va rămâne tot ”clasa pregătitoare”. Fostul ministru Ecaterina Andronescu dorea ca aceasta să fie redenumită ”clasa întâi”.

Elevii din România ar putea învăța la școală să facă afaceri! Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a salutat ideea unui pact pentru introducerea educaţiei antreprenoriale în școala românească, dar a precizat că, în acest moment, nu poate fi vorba de o decizie, ci doar de crearea premiselor pentru o dezbatere în acest sens, transmite Agerpres.ro.

 

(Visited 255 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.