În discuția cu cele trei federații sindicale din învățământ, Sorin Cîmpeanu a declarat că “s-a reiterat dorința de deschidere a semestrului II în 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice”.

Printre altele, Cîmpeanu a mai anunțat că va fi făcută o elaborare a unei tematici de examen corelată cu ce s-a predat și asimilat de către elevi.

S-a subliniat importanța acțiunilor remediale, nu numai pentru cei care sustin examenele naționale. „Am fost de acord că este de recuperat, iar recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecarui cadru didactic.

Ministrul educației a mai spus că este susținută dezvoltarea unei tematici corelată cu ceea ce s-a predat și s-a asimilat de către elevi și că s-a discutat importanța celor mai eficiente masuri de profesionalizare a managementului școlilor.

De asemenea, a fost precizat că, pentru bursele elevilor, printr-o HG s-a instituit cuantum de minim 100 de lei, acesta va trebuie să aibă susținere financiară în bugetul educației – 530 milioane de lei. „Anul acesta, cuantumul total a fost de 270 milioane de lei, jumătate din ceea ce ne propunem. Jumătate au fost burse destinate elevilor din București.“, a declarat Cîmpeanu.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.