Aceste subiecte au fost abordate de Liga Militarilor Profesioniști la întâlnirea de ieri cu reprezentanții MApN. Deși se află într-o vizită oficială în SUA și ora locală arăta ceasul 4 dimineața, ministrul Mihai Fifor a ținut să intre în legătură telefonică directă cu președintele LMP, Dănuț Albu, pe care l-a asigurat că toate aceste aspecte vor fi rezolvate favorabil.

Reprezentanții Ligii Militarilor Profesioniști s-au aflat miercuri la București, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pentru a continua dialogul început cu conducerea instituției pe linia asigurării drepturilor militarilor. Din partea ministerului, au participat domnul Nicolae Nasta Secretar de stat și şef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, domnul General Gelaledin Nezir, Directorul de cabinet al ministrului apărării si domnul General-maior Dr. Liviu-Marilen Lungulescu, Şeful Direcției generale management resurse umane.

„Am ridicat problema urgentării modificării Legii 80/1995 (astfel încât SGP-ii cu studii superioare să poată accede în corpul ofițerilor și maiștrilor militari), a Legii 384/2008 (SGP să beneficieze de contracte încheiate pe durată nedeterminată, după 15 ani de activitate și a unor condiții similare de avansare în carieră). Au fost abordate, de asemenea, probleme precum plata orelor suplimentare, modificarea diurnelor pentru echipajele navelor Forțelor Navale Române și mărirea cuantumului de misiune, pentru marinari, pe durata participării la misiuni în apele internaționale. Am avut ocazia să constatăm că, din ordinul ministrului apărării, domnul Mihai FIFOR, se află în formă finală, gata spre a fi promovate, proiectele de acte normative pentru modificarea legilor 80/1995 respectiv, legea 384/2006.

De altfel, în ciuda orei matinale, ora 04.00 Washington DC, domnul ministru FIFOR, care se află în vizită oficială în SUA, a dorit să intre personal, telefonic, în legătură cu noi și să ne asigure că cele discutate în desele întâlniri avute cu domnia-sa, vor fi soluționate în mod favorabil”, a precizat președintele LMP, Dănuț Albu, pe site-ul www.ligamilitarilor.ro.

 

 

(Visited 4.672 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.