Discuția a avut ca subiect principal proiectul de colaborare, pornit deja, într-o primă etapă, printr-un protocol încheiat între LMP și spitalul din Eforie Nord, prin care s-au creat condițiile pentru preluarea în tratament, la cerere, a militarilor membri ai Ligii care necesită terapie în domeniile de specializare ale spitalului, în principal legate de afecțiuni ale aparatului locomotor, de tip degenerativ sau posttraumatice.
Doctorul Covaleov a explicat că spitalul pe care îl conduce poate prelua, începând cu luna aprilie, un număr de până la 20 de pacienți lunar, care necesită internare, și poate onora orice solicitare care poate fi rezolvată în regim ambulatoriu. Deja 11 militari s-au adresat SCRMFB Eforie Nord și se află în diferite etape de tratament medical și de recuperare.

„Având în vedere faptul că militarii români, în special veteranii teatrelor de operații, și mai ales cei răniți în misiuni, au nevoie de asemenea terapii, într-o unitate medicală de prestigiu, care poate asigura condiții terapeutice de înalt nivel, am cerut directorului SCRMFB Eforie Nord date suplimentare pentru a analiza, cu structurile de specialitate ale Ministerului Apărării Naționale, posibilitatea extinderii acestei forme de colaborare pornită de LMP la o scară mai largă, la nivelul tuturor categoriilor de personal al armatei noastre, urmând să ne revedem, într-un timp rezonabil, pentru a discuta concret pe marginea acestor aspecte”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.

De asemenea, acesta și-a reafirmat deschiderea pentru a găsi soluții la problemele soldaților și gradaților profesioniști.

„L-am asigurat, de asemenea, pe președintele LMP, caporalul Dănuț Albu, de întreaga mea disponibilitate la dialog cu reprezentanții asociației pe care o conduce. Sunt încă multe lucruri de îmbunătățit în ceea ce privește situația soldaților și gradaților profesioniști ai Armatei României. Ne dorim o stare de lucruri normală și corectă, de aceea vor avea în mine un partener de dialog onest și pragmatic. Am invitat echipa de conducere a LMP la o discuție, în viitorul apropiat. Voi rămâne la fel de deschis la dialog către toate structurile asociative al militarilor, rezerviștilor și veteranilor, convins fiind că numai așa vom putea găsi cele mai bune rezolvări problemelor pe care le întâmpină”, a mai precizat ministrul Gabriel Leș pe pagina sa de Facebook.

(Visited 701 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.