Actualitate

Ministrul Justiției despre clasarea dosarului 10 august: Este foarte important să așteptăm motivarea judecătorului. Dosarul nu se încheie aici

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să explice public de urgenţă cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul 10 august să fie clasat, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat vineri, că trebuie să avem răbdare să așteptăm motivarea judecătorului. Ion a mai spus că este prematur să vorbim despre sesizarea CEDO în acest caz și că își dorește să se facă lumină, într-un fel sau altul, în România. „Dacă e vreo aşteptare din partea cuiva să intervină ministrul Justiţiei, nu se poate întâmpla şi e bine că e aşa”, a mai afirmat ministrul.

Scris de 
 pe data 
5 martie, 2021

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a spus, într-o conferință de presă, că dosarul „10 august“ „nu se termină aici“, pentru că sunt anchete încă în desfăşurare, subliniind că trebuie așteptată motivarea deciziei prin care a fost respinsă cererea de redeschidere a cazului.

„Cert este că dosarul 10 august nu se termină aici, nu s-a pus punct aici acestui dosar. Din acea cauză aflată în cercetare la DIICOT s-a disjuns o parte către Secţia parchetelor militare şi acea parte îşi va urma cursul, va trebui să se continue ancheta în acea parte, referitoare în principal la interacţiunile jandarmilor subordonaţi, interacţiunile directe cu manifestanţii.

De asemenea, mai există o zonă a acestui dosar referitoare la alte persoane care nu deţineau funcţii de militari, deţineau funcţii executive sau administrative. Nici cu privire la acele persoane şi fapte nu s-a luat o decizie finală”, a declarat ministrul Justiţiei.

El a mai spus că atunci când va avea datele complete, după motivarea judecătorului de cameră preliminară, nu va ezita să sesizeze Inspecția Judiciară, dacă vor fi indicii că au fost probleme în instrumentarea anchetei acestui dosar.

„E important ca oamenii să aștepte și să nu se năspustească, pentru că nu știm niciunul ce e în acest dosar și nu știm argumentele judecătorului. E prea multă emoție și uneori nu mai reușim să gândim așezat. Da, trebuie luate măsuri foarte dure, dar atunci când avem toate elementele”, a mai afirmat Stelian Ion.

Actualitate