Decizia ministrului Sănătății vine după ce, în urmă cu numai câteva zile, mai mulți bucureșteni au primit în cutia poștală broșuri anti-vaccinare care purtau sigla Ministerului.

Ministerul Sănătăţii intenţionează, în cursul zilei de mâine, să depună o plângere penală faţă de cei care au promovat şi distribuit asemenea afişe în spaţiul public, pe reţelele de socializare şi în cutiile poştale ale locuitorilor din diverse oraşe. Deocamdată acesta este demersul nostru, dar, pe de altă parte, dorim şi să ne informăm să vedem ce s-a întâmplat cine este în spatele acestei acţiuni, acţiune de care ne delimităm categoric şi pe care o respingem categoric“, a declarat Pintea, pentru AGERPRES.

Potrivit unui comunicatl al Ministerului Sănătății, vaccinurile utilizate în România sunt sigure şi eficace, fiind verificate după cele mai înalte standarde de calitate existente în lume, campaniile împotriva vaccinării fiind doar un mijloc de dezinformare și de punere în pericol a sănătății oamenilor.

Autorii campaniei iniţiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătăţii sau al partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei precum însemnele oficiale ale instituţiilor partenere, iar materialele conţin informaţii false care pot induce în eroare părinţii şi pot pune în pericol sănătatea populaţie”, se arată în comunicat.

 

(Visited 189 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.