Sănătate

Ministrul Sănătății: Spitalul Clinic de Urgență Constanța nu poate face față regiunii Dobrogea

Aflați la Constanța pentru a inaugura Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud, ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici au vizitat Spitalul Județean de Urgență (SCJU) Constanța, arătându-se nemulțumiți de felul în care arată unitate medicală.

Scris de 
 pe data 
20 iulie, 2018

Pentru a remedia acest lucru, potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei în scopul modernizării și dotării secțiilor SCJU Constanța.

Săptămâna aceasta i-au fost alocate județului 12 milioane de lei pentru investiții în modernizarea și dotarea secțiilor din Spitalul Județean. Vom începe modernizarea și dotarea Secției de Neurologie. Acum avem și banii pentru a începe aceste investiții”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea consideră că Spitalul Clinic de Urgență Constanța nu poate face față regiunii Dobrogea, mai ales în sezonul estival când cererile sunt foarte mari, motiv pentru care Ministerul va aloca alte 8 miloane de lei pentru dotare.

Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes național, având în vedere că este un oraș turistic. Ministerul Sănătății alocă de asemenea 8 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Are nevoie de îmbunătățiri”, a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Totodată, ministrul a recunoscut că necesitățile serviciilor medicale în Constanța sunt foarte mari, secția de Urgență, mereu aglomerată, contribuind la transmiterea infecțiilor intraspitalicești.

Se impun lucrări şi investiţii, întrucât la Constanța avem baza NATO, iar Urgenţa este supraaglomerată. Am întrebat câte centre de permanenţă sunt şi mi s-a răspuns că niciunul. Atunci am recomandat să se împrumute de la Timişoara, acolo sunt 17. Puncte ambulatorii sunt necesare și pe litoral”, a mai spus ministrul.

Pintea a afirmat că ia în calcul, până la înființarea unui spital regional (gata până la finele lui 2020, potrivit ministrul Economiei), amenajarea unui spital municipial, întrucât, Constanța este poate singurul județ care nu dispune de un astfel de centru.

În ceea ce privește lipsa unui spital de pediatrie, ministrul a apreciat că și acest fapt prezintă o problemă, dar și că spitalul regional va include, cu siguranță, și o astfel de structură.

 

Actualitate