Noul proiect de extindere a Definariului din cadrul Microrezervației Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța prevede că viitorul bazin de antrenamente va avea 600 de metri pătrați, adâncimea apei de 5,20 metri, cu un volum total de 3.094 metri cubi de apă.

Bazinul va fi dotat cu o platformă de eșuare dublă (pentru doi delfini) și va prezenta particularități specifice mediului natural, creând astfel condiții de tip lagunar, inclusiv cu o zonă nisipioasă în partea de nord.

Extinderea va permite și înființarea unei „maternități“ pentru mamifere.

De asemenea, va fi construit și un sediu administrativ, cu camere pentru antrenori, preparare hrană, dușuri, magazine, vestiare și alte facilități.

Captura video: tomisnews.ro

Conform planului, durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, în prezent fiind derulată procedura de achiziție publică a execuției de lucrări.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5,6 milioane de euro. Fondurile sunt asigurate în proporție de 70% de către Ministerul Turismului, iar diferența de 30% va fi dată de Consiliul Județean Constanța.

 

(Visited 123 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.