Domnul Orlando Teodorovici propune pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de suma plătită de contribuabil, probabil neînţelegând ce înseamnă dimensiunea socială a statului (proclamată în Constituţie) şi principiile universalităţii, echităţii şi solidarităţii pe baza cărora este construit sistemul de sănătate publică. Încercarea de a-şi nuanţa declaraţiile nu schimbă cu nimic esenţa lor. Preocuparea pentru tratamentul diferenţiat în funcţie de puterea financiară a cetăţenilor este mult mai sus pe agenda domnului ministru decât, spre exemplu, preocuparea pentru lărgirea bazei de contribuabili şi asigurarea sustenabilităţii sistemului sau preocuparea pentru combaterea evaziunii fiscal deosebit de mari”, se arată într-un comunicat al Confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Sindicaliștii cer, așadar, demisia ministrului, menționând că speră ca succesorul acestuia să înțeleagă că o societate divizată de inegalități nu poate genera rezultate mulțumitoare pe termen lung.

Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” solicită demisia imediată a Ministrului Finanţelor Publice, dl. Orlando Teodorovici. Sperăm că succesorul său va fi o persoană care să îmbrăţişeze în mod real valorile social democraţiei, ale partidului aflat la guvernare, care va înţelege că o societate segregată, cu mulţi foarte săraci şi puţini foarte bogaţi, cu inegalităţi duse la extrem, cu instabilitate legislativă şi fiscală, nu este peformantă economic pe termen lung, se mai arată în comunicatul celor de la Cartel Alfa.

Reacţia sindicaliştilor vine după ce Eugen Teodorovici a declarat, vineri, 14 septembrie, că ar trebui create pachete de servicii medicale, în funcţe de contribuţia la CASS.

În funcţie de cât plăteşti pe CASS, să ai făcute mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plăteşte CASS, deci implicit o contribuţie mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, ăsta cred că e sistemul logic”, a declarat Teodorovici.

 

(Visited 137 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.