Actualitate Educaţie

Minivacanța de 1 decembrie. Care sunt zilele libere pentru elevi și profesori conform ministrului Educației

Potrivit ministrului Educației, luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă pentru elevi, preșcolari și profesori. Se va facea astfel legătura între weekend și sărbătorile legale de 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională.

Scris de 
 pe data 
26 noiembrie, 2021

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a clarificat situația zilelor libere în minivacanța de 1 decembrie. „La ora 12.00, în ședința de guvern, sunt convins că vom adopta HG de acordare la nivel national a unei zile libere – luni, 29 noiembrie. Deci, da”, a spus ministrul pe grupul de presă al instituției.

Școlile și grădinițele intră astfel într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri – 29 noiembrie – 1 decembrie. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Aceste prevederi se vor aplica pentru bugetari. Zilele libere la nivel național, pentru toți salariații, sunt 30 noiembrie și 1 decembrie .

Alte sărbători legale când elevii nu vor face școală (în afara vacanțelor) în anul școlar 2021-2022:

24 ianuarie (luni)
1 iunie (miercuri)

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.

Actualitate