Potrivit declaraţiilor făcute de Nelu Tătaru, singurul pacient din județul Constanța aflat la terapie intensivă este un medic de familie.

La nivelul judeţului sunt confirmați cu coronavirus 3 medici și 5 cadre medicale medii. Un medic de familie este în stare gravă.

Testările în teritoriu vor fi din ce în ce mai dese. Pregătirile sunt în stadii avansate. O să merg peste tot pe unde am depășit 100 de cazuri.

Am ales un posibil focar pentru că nu am vrut să mai avem ce e la Suceava.

În Constanța avem un aflux mare de cetățeni din afară, este un potențial focar dacă nu avem în vedere măsurile anunțate.

Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea și la distanțarea socială. Sunt 77 de cadre izolate la Constanța, confirmați 3 medici și 5 asistenți„, a declarat Nelu Tătaru.

Constanța este unul dintre județele cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Până în prezent au fost confirmate 114 cazuri de infectare, dintre care 2 decese.

Ministrul Tătaru a mai declarat că sunt verificate circuitele, stocul de echipamente şi medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

Amintim că al doilea deces înregistrat la Constanţa, cauzat de infectarea cu COVID-19, este o asistentă medicală ATI Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Consatnța.

Femeia revenise în ţară din Turcia, în data de 13 martie 2020. A fost confirmată ca bolnavă de coronaviroză în 19 martie, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Asistenta avea condiţii medicale pre-existente şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. A încetat din viaţă joi, 2 aprilie.

 

(Visited 24.479 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.