Derapajele de pe televiziuni precum România TV sau Antena 3 se țin lanț. Până în prezent, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit șase reclamații în cinci zile de când posturile de televiziune relatează cazul crimelor din Caracal, informează paginademedia.ro

Duminică, 28 iulie, România TV a fost singurul post care a difuzat imaginile cu mama Luizei plângând. De asemenea, Imagini cu declarațiile rudei adolescentei ucise erau și pe Antena 3.

Un alt derapaj greu de digerat a fost difuzat tot de România TV, când așa-zisul „jurnalist de investigații“, Luis Lazarus (fostă vedetă OTV) a intervievat unul dintre martorii din cazul crimelor din Caracal. (video mai jos)

Dar văd că sunteți tare bronzat pe mână. Cum v-ați bronzat așa? E un bronz ciudat, parcă ați fi ars pe mână. Ați auzit că victimele au fost arse într-un butoi? Și ați participat și dumneavoastră la treaba asta? Nu l-ați ajutat pe cetățeanul cu pricina, pe asasin?”, l-a întrebat Lazarus pe bărbatul care îl cunoștea pe Gheorghe Dincă.

Văd că sunteți cam ars pe mâini și, într-un mod ciudat, victimele au fost arse într-un butoi. Aveți niște pete ciudate și, în general, soarele când te arde, te arde uniform”, a continuat Lazarus.

Răspunsul „anchetatului”: „Așa se înnegrește. E din cauza soarelui”, spune bărbatul.

Deci, practic, nu ați participat la această acțiune care vizează arderea cadavrelor”, a mai insitat încă o dată Lazarus.

 

CNA a decis să facă și o monitorizare de linie a principalelor posturi de televiziune (cele de știri și marile generaliste, plus posturile locale din Olt și Dolj), pentru a vedea cum a fost reflectat cazul. Ca procedură, cele câteva zeci de ore de emisiuni pe acest subiect vor fi transcrise sub formă de text de către departamentul de monitorizare al CNA. După finalizarea rapoartelor, acestea vor intra în discuție în ședința publică a CNA.

 

(Visited 312 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.