Marea victorie legilativă a deputatei USR de Constanța Cristina Rizea a fost anunțată cu surle și trâmbițe: de acum încolo, oricine poate veni cu câinii pe plajă inclusiv în plin sezon estival. Printr-un proiect de lege inițiat de Rizea și aprobat de Parlament, prezența animalelor de companie pe plajă nu mai este intezisă.

Așadar, la plajă nu va trebui să te tolănești pe nisip doar printre coceni de porumb, coji de semințe, mucuri de țigară sau ambalaje de plastic, dar și printre rahați și urnină de câine.

Prevederea din lege că deținătorii animalelor au obligația să strângă după câini este o glumă proastă, în condițiile în care o bună parte din acești indivizi nu sunt în stare să strângă după ei și își mai fac și nevoile în apă.

Așa vede doamna deputat să promoveze un turism de calitate pe litoral, fără a delimita măcar anumite sectoare sau tipuri de plajă pe care să se facă accesul animalelor de companie. Ar fi trebuit să vadă doamna deputat mai întâi câți așa-ziși iubitori de animale strâng după câinii lor pe stradă sau în parcuri și apoi să decidă să aducă toată mizeria pe plajă. Ca o recomandare….

(Visited 600 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.