Administraţie

Năvodari, stațiunea care a spart statisticile în turism. Înființată de doar 2 ani, se bate de la egal cu Mamaia

Năvodariul a devenit recent stațiune turistică de interes național, fiind cea mai nouă destinație oficială de vacanță de pe litoralul românesc. Neoficial însă, în ultimii 5 ani, zona a cunoscut cea mai mare dezvoltare, aici fiind comasate cele mai mari investiții de pe întregul litoral românesc.

Scris de 
 pe data 
25 iunie, 2019

De aceea, nu a fost o mirare ca anul trecut și la începutul acestui sezon estival, noua stațiune Mamaia Nord – Năvodari să ajungă cea de-a doua destinație de vacanță de pe litoralul românesc, după Mamaia. Dacă în minivacanța de Rusalii gradul de ocupare a fost de 100%, în prezent aproximativ 80% dintre unitățile de cazare sunt pline.

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, spune că Mamaia Nord este stațiunea cu cea mai „fulminantă” dezvoltare.

„Este cea mai recenta statiune acreditata pe Litoral si are o dezvoltare fulminanta in ultimii ani, in contextul in care apar zeci de mii de locuri de cazare, in apartamente de vacanta, hoteluri si vile si pensiuni turistice. Mamaia Nord beneficiaza din plin de apropierea imediata de statiunea Mamaia si continua, in ultimii ani, trendul in crestere evidenta a atragerii de turisti catre zona de Cluburi aflata in nordul statiunii Mamaia, la care se adauga, in mod bine venit, mii de locuri de cazare in hoteluri si apartamente de vacante orientate inclusiv catre familii cu copii si turisti din toate categoriile de venituri si preferinte. Gradul foarte bun de ocupare turistica din Mamaia si Vama Veche s-a extins, deja de anul trecut si foarte evident si in acest an, mai ales catre Mamaia Nord.

Dezvoltarea exploziva a numarului de locuri de cazare in Mamaia Nord ne-a determinat sa decidem, la Hospitality Management Academy, sa derulam o intreaga grupa de 50 de cursanti exact la Mamaia Nord, in proiectul  pentru care sunt Trainer si Ambasador al Industriei Ospitalitatii.

Cursantii au provenit chiar din randul antreprenorilor si investitorilor in turism din Mamaia Nord si Navodari, dar si din randul angajatilor implicati in activitatea de turism locala si am avut aceasta idee tocmai pentru ca este evidenta cresterea industriei turistice in Mamaia Nord si dezvoltarea consistenta a numarului de locuri de cazare si facilitati pentru petrecerea vacantelor, ceea ce genereaza, desigur, nevoia pregatirii si perfectionarii personalului implicat in turism la nivel local. Imi face placere sa colaborez cu echipa Primariei Navodari in acest sens si le multumesc pentru sprijin”, a declarat Corina Martin.

Actualitate