Eveniment

Nesimțirea a fost taxată. Mașini parcate pe locuri pentru persoane cu handicap, ridicate de Poliția Locală

În cursul zilei de marți, 16 aprilie, polițiștii locali din Constanța au dat mai multe amenzi și au dispus ridicarea a trei mașini parcate pe spațiile destinate persoanelor cu handicap.

Scris de 
 pe data 
17 aprilie, 2019

În cadrul unei acțiuni ce a vizat locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, polițiștii locali au dat într-o singură zi 15 amenzi în valoare totală de 7.500 de lei.

De asemenea, Direcția Generală a Poliției Locale (DGPL) Constanța informează că au fost ridicate și trei autoturisme.

Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000 – 2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumatate din minimul amenzii în 15 zile.

Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până cand va fi restituit deținătorului legal.

Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate“, transmit reprezentanții DGPL Constanța.

Deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități li se recomandă să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali.

 

Actualitate