Neversea 2019 în cifre

Bugetul Neversea din acest an este de 9 milioane de euro. Potrivit organizatorilor, în acest an, pe plaja Modern din Constanța sunt așteptați aproximativ 250.000 de participanți.

Pe cele cinci scene tematice vor urca peste 200 de artiști. Scena principală are 25 metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led. Perimetrul festivalului este împrejmuit de 5 kilometri de gard.

În organizarea festivalului sunt implicate 5.000 de persoane, dintre care 1.500 sunt voluntari.

Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă, însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România.

Cum intri la Neversea

După ce vă cumpărați biletele, prin intermediul aplicației sau de pe site-ul Neversea, trebuie să obțineți brățara de festival. Acestea pot fi luate de la oricare dintre punctele de check-in amenajate la zona de acces din Portul Tomis.

La check-in trebuie să prezentați biletul, printat sau în format electronic (pe telefon) și un act de identitate. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

Important de știut este că în perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu unele obiecte sau substanțe ce pot fi considerate periculoase: droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.

Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm) medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică.

Mobilizare de forțe

Și în acest an, administrația locală în colaborare cu autoritățile statului au mobilizat un număr impresionant de angajați pentru a asigura buna desfășurare a festivalului. În perimetrul Neversea 2019 vor fi amplasate două spitale de campanie SMURD și trei puncte de prim ajutor.

Aproximativ 1.900 de angajați din cadrul MAI (jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, agenți antidrog și ai biroului de combatere a crimei organizate) vor fi prezenți în perimetrul festivalului pe parcursul celor patru zile. De asemenea, vor exista și 300 de agenți se securitate ai unor firme private.

Transport și restricții de circulație

Regia Autonomă Transport în Comun (RATC) Constanța va suplimenta oferta de transport cu o linie specială, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis.

Autobuzele vor circula pe traseul: Mamaia (Hotel Caraiman), bulevardul Mamaia, bulevardul Tomis, strada Traian, Poarta 2 Port, strada Termele Romane, bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, Port Tomis şi retur, strada Remus Opreanu, Port Tomis, bulevardul Regina Elisabeta,  strada Termele Romane, strada Traian, strada Mihai Viteazu, bulevardul Mamaia, Staţiunea Mamaia.

Autobuzele care deservesc această linie vor circula începând cu data de 04 iulie, ora 08:00 până în 08 iulie, ora 09:00. Intervalul de succesiune va fi de 10 minute între orele 08:00-24:00, iar între 24:00-08:00, de 16 minute.

Conferința de presă cu organizatorii Neversea 2019. Foto: Constanta de Azi

De joi, 04 iulie, şi până luni, 08 iulie, se vor institui restricţii de circulaţie pe arterele care duc către locul de desfăşurare a festivalului, după cum urmează: strada Traian cu Valea Portului; Poarta 1;strada Traian cu strada Termele Romane; strada Traian cu bulevardul Tomis; strada Negru Vodă cu strada Ecaterina Varga; strada Yokohama, strada Salonic și strada Belvedere; strada Negru Vodă cu strada Mircea cel Bătrân; strada Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan; strada Mircea cel Bătrân cu strada Decebal; strada Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor; strada Bucovina cu strada Eroilor.

Parcarea autovehiculelor pe bulevardul Elisabeta va fi interzisă în perioada 02 – 08 iulie, iar riveranilor și agenților economici li se vor distribui permise de acces pentru a putea trece de filtrele instituite de autorităţi.

Accesul se poate face și prin prezentarea unui act de de identitate din care rezultă că utilizatorul autoturismului domiciliază în zona afectată de restricții. De asemenea, se va interzice accesul taxiurilor, mijloacelor de transport particular (autoturisme, microbuze, maxi-taxi) în interiorul perimetrului de siguranță, cu excepția autobuzelor RATC autorizate să efectueze cursele speciale.

Vor fi prelungite liniile 42, 44, 48, 51, 101C până în portul Tomis, iar în intervalul 04 iulie, ora 09:00 şi 08 iulie, ora 09:00 programul de transport va fi non stop. Pentru această perioadă, liniile 2-43 și 5-40 vor circula și în intervalul orar 24:00 – 05:00 cu o succesiune de 30 minute.

Participanții la festival pot achiziţiona bilete pentru 24 ore la preţul de 5 lei, dar şi bilete pentru 7 zile la preţul de 30 lei. De asemenea, călătoria se poate achita şi prin SMS, la numărul 7475, iar în portul Tomis va fi amplasat un punct de vânzare bilete R.A.T.C. cu program non-stop.

 

(Visited 331 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.