Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

În acest an, la Constanța, cinci instituții s-au înscris în circuitul Noaptea Muzeelor. Sâmbătă18 mai, constănțenii pot vizita gratuit Planetariul, Acvariul și Delfinariul din cadrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Muzeul de Artă Populară Constanța.

Așadar, cei care vor să viziteze Delfinariul, vor avea parte de o singură demonstrație, la ora 21:00. La Planetariu, în intervalul 19:00 – 23:00, vor fi cinci demonstrații a câte 40 minute. Acvariul va fi deschis gratuit vizitatorilor în intervalul 20.00 – 24.00.

La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța veți putea vedea „Daci și romani de 140 de ani în expoziția Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța“, în intervalul orar 20.00 – 00.00.

Muzeul de Artă Populară le oferă vizitatorilor o incursiune nocturnă în universul satului tradițional. Între orele 18:00 – 24:00, pe lângă expoziția permanentă, intitulată „Arta populară din România”, publicul poate admira și expoziția temporară „Gospodăria tradițională din Dobrogea“, aflată la parterul instituției, dar și vitrina dedicată tematicii lunii mai, „Florar”.

De asemenea, la sediul BCR din bulevardul Mamaia 231, veți putea vizita „Școala de Bani la Noaptea Muzeelor“, în intervalul 19.00 – 01.00.

Mai multe detalii și informații puteți afla de pe site-ul oficial, noapteamuzeelor.org

 

(Visited 1.285 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.