Reacționând la mărturisirile făcute de Viorica Vodă, actorul și solistul Tudor Chirilă a scris pe pagina sa de Facebook că este un bun moment pentru a se discuta despre hărțuirea și abuzurile la care sunt supuse studentele de la actorie în facultate.

Poate că e un moment bun să vorbim despre facultăţile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate.

Poate ar fi momentul să vorbim şi despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciţii de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reuşit să schimbe şcoala). Da’ probabil că ne-ar pune pe toţi la punct una care aşteaptă un Ferrari de la vânătorul vieţii ei, maşina pentru care el va fi scutit de ruşinoasele drumuri la Mega Image”, a scris Chirilă.

El i-a răspuns unui comentator: „În teatru, condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale e de notorietate. Dar o notorietate îngropată sub tăcere. Eu sunt actor, nu contabil şi vorbesc legat de domeniul în care activez şi ca o consecinţă a evenimentului de aseară”.

Actriţa Katia Pascariu a fost cea care a reacţionat la discursul Vioricăi Vodă atunci când a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

„Cred că au fost nişte lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, şi cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă. Şi aş vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aş vrea să mulţumesc că le-a zis. Îmi pare rău că a durat 20 de ani să le spună. Şi îmi pare foarte rău pentru reacţiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei şi a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi”.

Actriţa Diana Cavallioti speră ca această mărturie să nu rămână singulară. „S-a întâmplat pe scena Premiile Gopo aseară. Sper să nu rămână doar o întâmplare şi sper să se audă vocile celor care au curaj să se facă auziţi. Bravo, Viorica Vodă! Felicitări Katia Pascariu pentru premiu şi discurs”.

.

(Visited 372 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.