Umor

Noi reguli de circulație pe str. Mircea cel Bătrân. Șoferii care vor să schimbe banda vor face schimb de mașini între ei

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
8 februarie, 2024

Primăria Constanța a anunțat astăzi o nouă regulă de circulație pe strada Mircea cel Bătrân, menită să reducă haosul din trafic. Potrivit noii reguli, șoferii care doresc să schimbe benzile de circulație vor fi obligați să facă schimb de mașini între ei pentru a reduce din timpul necesar cu încadrarea, semnalizarea sau blocajele inerente.

Ce trebuie să facă un șofer?

În primul rând trebuie să semnalizeze, apoi să caute cu privirea un alt șofer de pe banda alătura care dorește și el să schimbe banda. Cei doi șoferi odată ce s-au găsit cu privirea, lasă motorul pornit, coboară, fac schimb de mașini și își continuă drumul. Practic, doar șoferii vor schimba banda de circulație, nu și mașinile, ceea ce înseamnă mai puține manevre, mai puțin carburant consumat și pericol redus de tamponări.

Primarul Vergil Chițac a anunțat că această regulă se va aplica începând de săptămâna viitoare și recomandă șoferilor să nu își lase nevestele sau copiii în mașină dacă vor să schimbe benzile de circulație. „Până la urmă e schimb de bandă, nu schimb de mamă”, a declarat amuzat Chițac.

Actualitate